Horúce víno môžeme ešte cca 5 minút nechať "odležať", aby sa zintenzívnila chuť korenín. Následne ho nalejeme do pohárov a podávame horúce.
Na zdravie :)
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6197/cervene-varene-vino/
500 ml ............. ríbezľové víno
6 ks ....................klinčeky
1 ks ....................celá škorica
1/2 ks .................badián
1 ks .....................pomaranč
kryštálový cukor / med podľa chuti
Z pomaranča odkrojíme 2 plátky, do ktorých zapichneme klinčeky, a zo zvyšku vytlačíme šťavu.
Pomaranč a pomarančovú šťavu dáme do hrnca spolu so škoricou, badiánom a ríbezľovým vínom. Pridáme cukor alebo med podľa chuti a druhu vína.
Zahrievame na miernom ohni a tesne predtým, ako začne vrieť ho odstavíme.
Ak použijeme červené suché víno, tak pridáme cca 2,5 PL cukru alebo medu.
Horúce víno môžeme ešte cca 5 minút nechať "odležať", aby sa zintenzívnila chuť korenín. Následne ho nalejeme do pohárov a podávame horúce.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6197/cervene-varene-vino/